Ειδήσεις

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο Βελονισμό για τη Διαχείριση Μυοσκελετικού Πόνου 2011 - 2012

Η Ε.Φ.Ε.Α. (ελληνικό τμήμα της Ι.Α.Α.Ρ.Τ.) ανακοινώνει το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βελονισμό για τη Διαχείριση Μυοσκελετικού Πόνου, το οποίο ξεκινά τον Σεπτέμβριο 2011 και ολοκληρώνεται τον Δεκεμβριο 2012. Το πρόγραμμα αφορά πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές, με την ύλη του να διαρθρώνεται κατά αναλογία ως εξής:

25% των ωρών αφορούν στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική και τον Βελονιαμό50% των ωρών αφορούν στον βασισμένο σε επιστημονικές ενδείξεις (evidence based) Βιοϊατρικό Βελονισμό25% των ωρών αφορούν σε hands - on πρακτική εξάσκηση των μεθόδων και τεχνικών Βελονισμού που περιγράφονται

Η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκινά το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2011. Αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται στο επισυναπτώμενο αρχείο pdf.

Σημείωση:

Για την καλύτερη εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συμβαμάτων από την εφαρμογή βελονισμού, αποφασίστηκε από την εκπαιδευτική ομάδα το μάθημα του BLS (Basic Life Support – Bασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) να πραγματοποιηθεί εκτός του προβλεπόμενου προγράμματος ώστε να οργανωθεί σύμφωνα με τα διεθνή standards από ομάδα διασωστών - εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ. Το βασικό σεμινάριο BLS απαιτεί 6 ώρες εκπαίδευσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Η ΕΦΕΑ βρίσκεται σε διαδικασία επαφών με τους αρμόδιους φορείς ώστε να οριστεί ξεχωριστή ημερομηνία, την οποία θα πληροφορηθούν οι συμμετέχοντες στο ξεκίνημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η εκπαίδευση στο BLS είναι ανεξάρτητη από την εκπαιδευτική διαδικασία του παρόντος προγράμματος και θα επιβαρυνθεί με ένα μικρό κόστος για τα λειτουργικά έξοδα, αλλά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους τους συμμετέχοντες.

Για κάθε διευκρίνιση σχετικά με το πρόγραμμα, καθώς και για κατοχύρωση θέσης, παρακαλούμε επικοινωνείστε με τα τηλέφωνα:

210 4014920 (κ. Γ. Γεωργούδης)210 7259222 (κ. Α. Σιδέρης)Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Αρχεία

Πρόγραμμα Βελονισμού ΕΦΕΑ 2011-2012