Blog

1st Athens International Symposium of Biomedical Acupuncture

1ο Διεθνές Συμπόσιο Βιοϊατρικου Βελονισμού στην Αθήνα

11 – 12 Απριλίου 2020
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστημιούπολη 1, Κεντρικο Αμφιθέατρο

Η Ελληνική Φυσικοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας και η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Βελονισμού διοργανώνουν διήμερο διεθνές Συμπόσιο στην Αθήνα, στο ειδικό αντικείμενο του βιοιατρικού βελονισμού, με θέμα:

Evidence Informed Practice of Acupuncture on Musculoskeletal Conditions
Τεκμηριωμένη Εφαρμογή του Βελονισμού στη Μυοσκελετική Παθολογία

Καλεσμένοι της ΕΦΕΑ και της ΕΙΕΒ και κεντρικοί ομιλητές του Συμποσίου είναι δυο διεθνείς προσωπικότητες του Βιοϊατρικου Βελονισμού:

  • Ο Dr. Mike Cummings από το Ηνωμένο Βασίλειο, κλινικός ιατρός, Ιατρικός Διευθυντής της British Medical Acupuncture Society, συντονιστής προγραμμάτων εκπαίδευσης στον βιοϊατρικο βελονισμό της BMAS, αρχισυντάκτης του έγκριτου περιοδικού Acupuncture in Medicine, πρωτοπόρος της κοινής εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στον βελονισμό
  • Η Mary Pender από την Ιρλανδία, κλινική φυσικοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια βελονισμού στα προγράμματα πριν και μετά το πτυχίο στο πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης της International Association of Acupuncture Physical Therapists, υποομάδας της Παγκόσμιας συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT).

Στο επιστημονικό πρόγραμμα συμμετέχουν ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Γεώργιος Γεωργούδης, ο Φυσίατρος και Ειδικός Βελονισμού κ. Μιλτιάδης Καράβης, ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός κ. Αργύρης Μακρής, ο Νευροχειρουργός κ. Παναγιώτης Ζωγόπουλος και οι φυσικοθεραπευτές Αλέξανδρος Σιδέρης και Σπύρος Σωτηρόπουλος.

To Συμπόσιο περιλαμβάνει διαλέξεις σε θέματα που αφορούν στην μυοσκελετική παθολογία και τον βελονισμό, την έρευνα και την τεκμηρίωση, τους μηχανισμούς δράσης, την ενσωμάτωση παραδοσιακών πρωτοκόλλων στο βιοϊατρικό εννοιολογικό μοντέλο , ενώ το Σάββατο 11/4 μετά τη μεσημεριανή διακοπή, θα υπάρξει εργαστηριακό μάθημα στον ηλεκτροβελονισμό με την επιμέλεια του κ. Μιλτιάδη Καράβη και του Καθηγητή Γεώργιου Γεωργούδη και την συμβολή του κ. Σπύρου Σωτηρόπουλου.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και την υποστήριξη της International Association of Acupuncture Physical Therapists, subgroup of WCPT.

To Συμπόσιο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας με κλινικό ενδιαφέρον στον βελονισμό.
Πληροφορίες και κατοχύρωση θέσεων στον σύνδεσμο: https://drive.google.com/open?id=1DeIOiyLpje9mxfkHDPA-cZ7n-gs6iRiD

 

Author: EFEA