Blog

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ CLINICAL PILATES

Το πρόγραμμα πιστοποίησης στη Θεραπευτική Άσκηση με τη μέθοδο Clinical Pilates από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ξεκινά το νέο κύκλο μαθημάτων στην Αθήνα, στις 10 Νοεμβρίου 2023.

Η πρωτοποριακή μας εκπαιδευτική πρόταση ειδίκευσης στη Θεραπευτική Άσκηση με εφαρμογή στη μέθοδο Clinical Pilates αποτελείται από 180 ώρες θεωρητικής, πρακτικής και κλινικής εκπαίδευσης (δια ζώσης και τηλε-εκπαίδευσης), που δίνει 15 μόρια ECTS.

Ο συμμετέχοντας με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα γνωρίζει το σκοπό κάθε άσκησης, την προοδευτικότητα, τις ενδείξεις αντενδείξεις, τις πιθανές τροποποιήσεις αλλά και τους διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο.

Θα αξιολογεί και θα σχεδιάζει το κατάλληλο πρόγραμμα Θεραπευτικής Άσκησης με τη χρήση του Clinical Pilates μέσα από την κλινική συλλογιστική με εφαρμογή σε μυοσκελετικά προβλήματα της Σπονδυλικής Στήλης και των Άκρων, σε ασθενείς με Νευρολογικά προβλήματα, σε δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους, σε ειδικές ομάδες πληθυσμού (π.χ. έγκυες) και αθλητές σύμφωνα με την τρέχουσα επιστημονική τεκμηρίωση. Θα μπορεί να εφαρμόσει την Θεραπευτική Άσκηση μέσω της μεθόδου Clinical Pilates χρησιμοποιώντας τον απαραίτητο μικρό και μεγάλο εξοπλισμό: ασκήσεις στρώματος – mat, μικρός εξοπλισμός π.χ. ring, λάστιχα, βάρη, foam rollers κλπ, Chair, Βarrel, Spine Corrector, Reformer, Cadillac.

Για να ολοκληρώσει κάποιος το πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί οι παρακάτω υποχρεώσεις:

Συστηματική παρακολούθηση τόσο του θεωρητικού όσο και του πρακτικού μέρους του προγράμματος με δυνατότητα απουσιών έως 20% των ωρών.

Επιτυχής ολοκλήρωση της επιβλεπόμενης πρακτικής άσκησης του προγράμματος

Παραγωγή βίντεο επιλεγμένων περιστατικών με την εξέλιξη τους

Επιτυχής θεωρητική γραπτή τελική εξέταση στο πέρας του προγράμματος και αφορά σε όλη την ύλη του προγράμματος

Επιτυχής τελική πρακτική εξέταση δια ζώσης

Συγγραφή διπλωματικής εργασίας σε θέμα σχετιζόμενο με το αντικείμενο εκπαίδευσης και κατά προτίμηση η προφορική της παρουσίαση ή δημοσίευση της στον επιστημονικό τύπο.

Εκπαιδευτές

25 καθηγητές εκ των οποίων 11 καθηγητές πανεπιστημίου
Επιστημονικός υπεύθυνος Γεώργιος Γεωργούδης Καθηγητής ΠΑΔΑ

Author: EFEA