ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπεδικής, Α’ Ορθοπεδική Κλινική, Αττικό νοσοκομείο

ABOUT


Ο Ορθοπαιδικός Ανδρέας Μαυρογένης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971.

Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε τον τίτλο της Ορθοπαιδικής ειδικότητας στην Α’ Ορθοπαιδική Πανεπιστημιακή Κλινική, Νοσοκομείο ΚΑΤ (Καθηγητής Π. Ν. Σουκάκος).

Ήταν κλινικός συνεργάτης και επιμελητής με έμμισθη θέση για 2 έτη στην Κλινική Ορθοπαιδικής Ογκολογίας στο Istituto Ortopedico Rizzoli, Bologna, Italy (Kαθηγητής Mario Mercuri).

Σήμερα, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής στην Α’ Ορθοπαιδική Πανεπιστημιακή Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο.

Είναι κάτοχος δύο διδακτορικών διατριβών: στη μικροχειρουργική (Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στην βιοφασματοσκοπία (Σχολή Ακτινοχημείας και Βιοφασματοσκοπίας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο).

Είναι μέλος 9 Ελληνικών και Διεθνών Ιατρικών Επιτροπών (συμπεριλαμβανομένων της ΕΕΧΟΤ, ΚΕΟΧ, ΕΕΜΜΟ, ISOLS και EMSOS), μέλος της εκδοτικής επιτροπής οκτώ Ελληνικών και Διεθνών Ιατρικών Περιοδικών (συμπεριλαμβανομένων του ORTHOPEDICS, JARTHROPLASTY, INTERNATIONAL ORTHOPAEDICS, EUROPEAN JOURNAL OF ORTHOPAEDIC SURGERY AND TRAUMATOLOGY, WORLD JOURNAL OF ORTHOPAEDICS, WORLD JOURNAL OF RADIOLOGY), μέλος της Επιτροπής αξιολόγησης περισσότερων από 30 Διεθνών Ιατρικών Περιοδικών, και εκπαιδευτής στο ATLS από το 2014.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 180 συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε 38, και προσκεκλημένος ομιλητής σε 71 από τα συνέδρια αυτά. Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 200 ελεύθερες ανακοινώσεις σε Διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμβάλλει στη συγγραφή 13 κεφαλαίων σε Ελληνικά και 15 κεφαλαίων σε Διεθνή Ιατρικά Βιβλία.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 280 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε Διεθνή Ιατρικά Περιοδικά του SCI.